Previous Next

Monday, 7 November 2016

Cara Auto Post Group Facebook

Posted by Master IK | 15:57 Categories:



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Jika anda peniaga di facebook,sudah tentu anda akan mencari servis auto post kan!!

ya lahh bayangkan kalau ada 60 group iklan nak post secara manual?
membuang masa dan letih.

Saya ada buat semula dan edit javascript auto post group facebook yang membolehkan anda untuk post ke unlimited group secara automatik.

ciri-ciri:

1.Tidak menggunakan Facebook App
2.Boleh post ke unlimited group iklan
3.Ada scheduler/Pemasa bagi setiap post
4.Run menggunakan Mozilla Firefox Browser


Cara untuk dapatkan auto post ini:

KLIK DISINI


tonton video:










keyword:
Cara Auto Post Group Facebook,Auto post group,AUTO POST GROUP FACEBOOK,facebook auto post,Auto Post group tanpa facebook App

Sunday, 7 February 2016

Cara tambah storage Android

Posted by Master IK | 07:24 Categories:




Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ni saya nak share tentang cara tambah ruangan storage pada android.

Siapa tak marah kalau phone asyik hank je kan..yang peliknya cepat betul internal storage penuh..kenapa ya?

sebelum mula saya nak terangkan secara ringkas tentang Internal storage,Phone storage,Sd card storage.

Internal storage:

-digunakan untuk menyimpan fail sistem untuk membolehkan phone berfungsi
-menyimpan data built in aplication

Phone storage:

-digunakan untuk menyimpan data aplikasi tambahan seperti whatsapp,wechat dan sebagainya.

SD card storage:

-Ruangan tambahan untuk menyimpan data aplikasi tambahan,imej dan sebagainya.


phone jadi hank sebab apa?

1.Internal storage penuh
2.phone storage penuh
3.Ada malware merayap dalam phone

JIka anda mengalami masalah phone storage cepat penuh sila pergi ke "Setting"--->"Storage"--->pada Default write disk pilih SD card.

nanti semua data aplikasi tambahan akan disimpan dalam SD card.Selepas itu, copy semua benda penting seperti gambar yang  ada dalam phone storage tu ke SD card pastu baru delete semua fail dalam phone storage.


Cara atasi Internal storage penuh:

1.Buka setting kemudian storage



2.Pada Internal storage pilih cached data 





3.kemudian pilih OK




Cara kurangkan SD card storage:


1.Pada SD card storage pilih "Misc." iaitu fail tak penting atau yang tidak diurus.





2.Pilih fail yang tak penting terutamanya "Tencent" ni la fail Wechat yang mengandungi malware berbahaya.kalau tak pernah padam tencent ni memang mencecah 2-4 GB dia makan.tu yang saya pernah buat la kat phone pelanggan saya.



3.pilih delete kemudian selesai.




AWAS fail Tencent ialah fail wechat yang mengandungi malware dan amat berbahaya sila padam dengan kerap samaada 1 kali seminggu atau 3 kali seminggu.

malware Tencent ni malware pencuri data sebab tu fail dia berat.

Nak tahu pasal tencent ni KLIK DISINI


keyword:

cara kurangkan storage phone
handphone hank
phone lembab
handphone lambat
cara padam storage
cara kurangkan internal storage










Apa itu fail tencent pada android

Posted by Master IK | 07:23 Categories:


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Rasa pelik tak SD card/phone storage asyik penuh je bukan download game pun tapi rasa hank handphone?

Sebelum tu saya nak jelaskan kat sini majoriti semua phone sistem android ada malware tencent ni.Kalau tak da tahniah saya pun ada haha.

Apa itu Tencent?

hasil research tencent ni organisasi pembuat application untuk smartphone (WeChat) dan pembuat advertising service atau servis pengiklanan kalau korang main game ada tak perasan ada pop out iklan.lebih kurang camtu la.

Bagaimana tencent boleh ada dalam phone?

1.Kita ada download application yang mereka buat antaranya ialah wechat.
2.masuk ikut website yang kita lawat
3.masuk ikut internet.Macam pelik bunyi tapi itulah kenyataan.

Apa kerja malware tencent ni?

Malware yang ada pada fail tencent ni dikenali sebagai ANDROIDOS_ADSMS.SMA oleh Antivirus.Sudah banyak antivirus yang saya pakai tapi tak jumpa jugak virus ni.Pandai dia nyorok.

malware ni kerja dia:

1.curi maklumat IMEI phone
2.Curi maklumat Model handphone
3.Curi maklumat SDK version

Apa jadi kalau dia curi fail tersebut?

Mereka boleh hantar apa-apa jenis virus atau malware ke handphone anda.Sangat berbahaya malware ni.sebab tu phone asyik hank sebab banyak malware.

virus ni jenis apa?

Jenis BACKDOOR iaitu merekod maklumat phone yang telah dijangkiti.


Dimana nak cari fail tencent ni?

Buka file manager dan cari SD card  kemudian cari fail bernama Tencent.

Anda akan dapati ada dua fail yang digunakan untuk berhubung dan menyimpan maklumat yang dicuri tersebut iaitu V1.log dan smsConfig.xml kalau dah padam dua fail ni hilang selang beberapa hari dia akan ada balik.

malware tersebut akan berhubung dengan url ini untuk menerima dan menghantar maklumat
  • http://{BLOCKED}ms.{BLOCKED}do.cn/Submit.aspx?ver=1.0&sys=%SDKversion%&imei=%IMEI%&ua=%phonemodel%&pro=100, 1000

Selain itu malware ini akan download dan membuat copy serta update dengan sendiri melalui url ini

  • http://{BLOCKED}.{BLOCKED}.109.77/testing/1.apk

Memang tak boleh buka sebab url tersebut hanya boleh diakses oleh mereka sahaja.


Saya sarankan anda gunakan aplikasi anti malware seperti MalwareBytes download je di google playstore.Kalau tak hilang jugak kena padam dengan kerap ya.kena padam manual.

Kalau nak padam terus kena uninstall wechat dan aplikasi yang dibuat oleh tencent.Sanggup ke padam wechat?.Kalau tak sanggup guna aplikasi anti malware dan padam fail tencent dengan kerap.

kalau anda pentingkan privacy anda sila KLIK DISINI untuk tutorial cara padam file tersebut.

sekian,jumpa lagi pada artikel akan datang...

thanks to:

Sumber malware tencent


keyword:

Tencent
bahaya tencent
apa tencent
apa itu tencent
cara padam tencent kat android
cara padam tencent pada smartphone






Sunday, 13 September 2015

Download DU Battery Saver PRO

Posted by Master IK | 04:26 Categories:



Assalamualaikum dan salam sejahtera...pernah dengar tak pasal DU Battery Saver ni?
Aplikasi ni dicipta untuk mengurangkan kadar kehabisan bateri smart phone anda.Tak percaya cuba download dan guna...

Apa beza DU Battery Saver dan DU Battery Saver PRO?

Du Battery Saver PRO:

  • Fast optimization to reduce energy 
  • Ability to define different modes for storage
  • Fast charge,healthier charging
  • Smart features
  • Charge level display using beautiful widgets(PRO only)
  • View the amount of energy consumed by the hardware and programs and their management
  • Show consumption as graph
  • View Full Profile Battery charging time
  • DU app Locker(PRO only)
  • NO ads/Ads FREE(PRO only)

DU Batter Saver:


  • Fast optimization to reduce energy
  • fast charge,healthier charging
  • View the amount of energy consumed by the hardware and programs and their management
  • Show consumption as graph
  • View Full Profile Battery charging time

Sudah terbukti PRO version lebih baik berbanding yang biasa.Pro version tiada iklan/Ads FREE.Kalau yang versi biasa iklan berlambak dan boleh menjejaskan prestasi Smart Phone anda.


Ni ada beberapa gambar untuk features DU Battery Saver PRO:














JOM!! guna DU Battery Saver PRO!!!!Cepatkan tempoh cas Smart Phone Anda.. 

KLIK SINI untuk dowmload DU Battery Saver PRO

Wednesday, 11 February 2015

5 Antivirus Terbaik untuk PC anda

Posted by Master IK | 06:19 Categories:
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada blogwalker dan pengunjung blog yang mencari maklumat di blog ini.

Hari ini saya ingin mendedahkan kepada anda Antivirus terbaik untuk komputer,laptop dan sebagainya..

APA ITU ANTIVIRUS...????

Antivirus ialah perisian keselamatan untuk mengelakkan komputer daripada dijangkiti VIRUS..
Selain itu Antivirus juga memainkan peranan yang penting dalam sistem komputer kerana Antivirus akan mengawal dan menjaga komputer anda daripada dimasuki virus tanpa mengira waktu.

Seperti yang kita tahu,Virus komputer semakin berkembang dan semakin kuat.Terdapat banyak antivirus baru yang boleh mengancam keselamatan komputer anda.Selain itu,banyak juga virus yang sangat berbahaya seperti TROJAN,TROJAN HORSE,HEARTBLEED,WORMS,MACRO VIRUS dan sebagainya...


Virus dicipta atas pelbagai sebab antaranya:

1.Merosakkan sistem komputer
2.Mencuri data2 penting
3.Menyiasat tindakan dan pergerakan mangsa
4.Menganiaya mangsa

Dan banyak lagi..


Jadi pemilihan Antivirus mestilah betul dan Antivirus tersebut mestilah masih Aktif atau servis antivirus masih aktif iaitu Antivirus tersebut sentiasa ada update terbaru.Jika Antivirus itu telah tamat servis besar kemungkinan antivirus itu tidak mampu melawan virus yang lebih kuat pada masa akan datang.


OK saya tidak mahu mengulas dengan lebih panjang berikut adalah senarai perisian antivirus terbaik yang boleh anda cuba sendiri.Anda boleh dapatkannya diinternet ada yang berbayar(payware) dan ada yang percuma(freeware):



1.Kaspersky Antivirus Internet Security 2015







Antivirus ini sangat berkesan untuk melawan pelbagai jenis virus komputer samaada kuat ataupun lemah,Antivirus ini mampu memusnahkannya..




2.Avast! Antivirus premier 2015







Antivirus ini juga sangat berkesan untuk melawan pelbagai jenis virus.Antivirus ini juga mampu memusnahkan Virus komputer yang kuat.Selain itu Antivirus ini juga bersaiz kecil(Lightweight) tetapi sangat kuat.Jika anda mahukan Antivirus yang kuat tetapi bersaiz kecil Avast! adalah yang terbaik.




3.Bit Defender Antivirus  Plus 2015







Antivirus ini juga sangat berkesan bagi menangani maslah virus dikomputer anda..




4.ESET NOD32 Smart Security8 2015






features yang bagus dan mampu memusnahkan virus komputer.




5.Norton Antivirus Security 2015






Juga Antivirus tebaik dan kuat untuk komputer anda..



Sekian Terima kasih...


Keyword:

Antivirus terbaik untuk komputer

Antivirus

Best Antivirus

Latest Antivirus

Antivirus terkini

Antivirus terbaru 2015

Avast Antivirus Premier 2015

Kaspersky Antivirus Internet Security 2015

ESET NOD32

Norton Antivirus




Sunday, 23 November 2014

Cara unlimited Internet Celcom

Posted by Master IK | 23:16 Categories:



Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hari ni saya ingin mengajar anda semua tentang bagaimana nak bypass quota internet Celcom supaya menjadi unlimited.Sebenarnya trick ni untuk semua telco seperti Maxis,Digi,Altel dan lain2.Untuk pengguna telco Celcom ini adalah trick terbaik untuk lajukan semula internet korang.

Dulu Celcom xpax24 speedtest saya dapat 2mbps keatas tetapi tahun nie bila check hanya dapat 1mbps je.Hal ini berlaku disebabkan Pihak Celcom dah throttle speed internet korang,Sebab apa dia throttle?Saya pun x tahu.Tetapi jangan risau anda semua akan dapat semula speed internet asal korang.

 ikuti step dibawah:

1.Download PSIPHON for pc

2.Download Telco Injector



selepas selesai download:

1.Connect Broadband anda *trick ini hanya berkesan jika anda menggunakan broadband*

2.run PSIPHON dulu tick pada SSH+ dan PSIPHON akan Connect kepada server secara automatik




3.install Telco Injector dan buka program tersebut.




4.Isikan password untuk unlock multi server password dia TRANSENDER.Selepas itu pilih berapa multi server yang korang nak guna saya selalu guna 2  dan 4 je.Selepas tu pilih server dan RUN  server tersebut .





5.Selesai ....cuba korang buka www.speedtest.net  atau www.speed.jaring.my dan begin test berapa speed test yang korang dapat.

  Saya dapat  5.43mbps woowww memang laju.... xcaya tengok gambar kat bawah:








Untuk makluman korang walaupun quota internet dah habis, internet tetap laju sampai langganan internet anda tamat.


SEKIAN :) :)

Jika artikel ini membantu anda lawatlah blog saya selalu kerana saya akan memberi banyak tutorial yang sebenar dan berguna untuk anda semua..


FREE DOWNLOAD E-BOOK

yup ambil dan jadikan ilmu sampingan.Halalkan makan minum saya.





Keyword:

Celcom unlimited

Cara celcom unlimited

Unlimited internet celcom

Cara unlimited quota celcom

Celcom Tanpa quota

Bypass internet celcom

Bypass celcom

Cara lajukan internet celcom

Cara lajukan celcom

Cara unlimited internet maxis

Maxis unlimited

Cara internet laju

Celcom Tanpa had masa

Cara unlimited celcom 2016

Cara unlimited internet celcom 2016













Sunday, 16 November 2014

Cara mudah buat duit online

Posted by Master IK | 00:32 Categories:

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Hari ni saya ingin memberitahu dan mendedahkan kepada anda semua tentang Bagaimana nak buat duit secara online.Sebenarnya senang je nak buat duit online x payah susah2 nak jual barang...Sebab kita boleh buat duit hanya dengan share iklan je...

Anda boleh share iklan tu dimana2 sahaja yang anda mahu.Anda boleh share di Facebook,Twitter,Blog,Whatsapp dan lain-lain laman sosial..

INI adalah senarai website yang boleh kita gunakan untuk buat duit tanpa modal.


1.NUFFNANG






NUFFNANG ni adalah sebuah website atau ejen pengiklanan yang sangat terkenal dikalangan kaki blogger di Malaysia.Sesiapa yang mempunyai website dan blog boleh menggunakan Nuffnang ni sebagai sumber pendapatan anda diblog.Anda akan disediakan dengan tiga jenis iklan yang boleh diletakkan didalam blog anda.Anda boleh letakkan iklan tersebut dibahagian atas,tepi dan bawah blog anda.Jika ada orang yang klik iklan tersebut anda akan mendapat keuntungan melalui CPC iaitu CostPerClick
setiap jenis iklan mempunyai nilainya tersendiri ada yang bernilai RM0.20 perclick dan ada yang bernilai RM0.25 perclick.Jika blog Anda selalu dikunjungi pembaca  contohnya 200 orang sehari anda akan mendapat keuntungan melalui CPUV iaitu CostPerUniqueVisit  dimana apabila seorang sahaja melawat blog anda anda akan mendapat keuntungan sebanyak RM0.50 keatas bayangkan kalau sehari 200 orang melawat blog anda FUhhh MASYUKK..

Jika anda mempunyai blog dan berminat untuk menggunakan NUFFNANG sebagai ejen pengiklanan di blog anda.Sila klik DAFTAR NUFFNANG SEKARANG  dibawah untuk menyertai NUFFNANG dan ketahui lebih lanjut mengenainya.

                                             
                                     DAFTAR NUFFNANG SEKARANG







2. 8share








8share juga menawarkan pendapatan melaluinya pengiklanan.8share sanagat bagus kerana anda boleh share dimana2 laman sosial yang anda suka dan  anda boleh share di Facebook,Twitter dan sebagainya.Benda yang saya paling suka tentang 8share ialah iklan dia selalu update dan iklannya mengenai event terbaru video terbaru dan banyak lagi..Saya jamin 100% iklan tersebut dapat menarik rakan2 anda untuk klik iklan tersebut dan anda akan mendapat RM0.20 perclick.Tetapi setiap iklan mempunyai had keuntungannya ada yang menawarkan had keuntungan sehingga RM10 dan RM20 keatas.Had keuntungan bermaksud jumlah keuntungan yang anda boleh dapat daripada setiap iklan tersebut.Contohnya Had iklan ITU berjumlah RM10 apabila anda share iklan tersebut anda akan mendapat RM0.20 perclick jadi jika jumlah Perclick itu sudah cukup RM10 anda sudah tidak boleh share lagi iklan tersebut jadi anda kena share iklan lain kerana hadnya sudah mencapai RM10.

PERHATIAN UNTUK ANDA....semua iklan untuk dishare terdapat di ALLSPECIAL didalam 8share anda boleh pilih iklan mana yang anda nak share dan dapatkan hasil daripadanya...

jika berminat dan ingin ketahui lebih lanjut mengenainya sila klik DAFTAR SEKARANG dibawah

                                     
                                                    DAFTAR SEKARANG








3.Churp-Churp








Churp-churp ni sama sahaja seperti 8share.Ia menawarkan iklan untuk dishare dan anda ankan mendapat keuntungan melalui jumlah klik sama seperti 8share.Churp-churp juga boleh dikongsi dimana2 laman sosial.

Jika berminat dan ingin ketahui lebih lanjut mengenainya sila klik DAFTAR SEKARANG dibawah


                                                     DAFTAR SEKARANG




Saya harap artikel kali ni dapat membantu anda semua untuk membuat duit secara mudah melalui atas talian atau ONLINE

SEKIAN  :)  :)



Keyword:

Cara buat duit  online

Buat duit Tanpa modal

Cara buat duit mudah tanpa jual barang

Cara buat duit dengan blog

Buat duit dengan blog

Cara buat duit dengan iklan


Sunday, 9 November 2014

Bagaimana nak padam popup pada Google Chrome

Posted by Master IK | 00:06 Categories:
Assalamualaikum dan selamat sejahtera....Hari ni saya ingin mengajar anda semua bagaimana nak padam popup di web browser Google Chrome..

Pernah x anda buka website keluar macam2 iklan dan yang peliknya semua website yang kita buka semua iklan yang sama.. iklan tersebut telah menyebabkan website yang kita nak buka mengambil masa untuk load yang agak lama..tengok contoh gambar popup dibawah




jika anda menghadapi masalah seperti gambar diatas.Ianya berpunca daripada extension google chrome anda.Mungkin ia terjadi kerana anda menambah sendiri extension tersebut ataupun ianya ditambah secara automatik samaada ketika anda download ataupun anda ada tertekan iklan yang terpapar daripada website yang telah anda lawati.

Jadi bagaimana cara memadam extension ni????

IKUTI STEP yang saya sediakan dibawah:

1.Buka google chrome anda dan klik pada chrome menu *lihat cursor pada gambar*




 2.Pilih setting





 3.Akan keluar seperti dibawah dan disebelah kiri klik pada "extensions"
*lihat cursor pada gambar*






4.Akan keluar senarai extension yang terpasang pada google chrome anda.. "untick" semua kotak          tersebut








 5.Selepas habis untick kotak tu... klik pula gambar tong sampah untuk buang extension tersebut.
     Padam semua extension yang ada





6.Selesai extension telah dipadam







selepas padam extension cuba buka "new tab" dan buka apa2 website contohnya siberkini.blogspot.com anda akan perasan bahawa semua popup telah hilang kecuali popup pemilik blog tersebut seperti nuffnang dan sebagainya..

Jika popup keluar lagi ulang langkah diatas untuk padam semula.

jika anda menghadapi masalah sila comment dan saya akan membalas dengan secepat mungkin

sekian...

Keyword:

Cara padam iklan

Cara padam popup

Cara buang extension Google chrome

Google chrome

Cara padam extension

Bagaimana padam iklan pada google

Friday, 19 September 2014

Download RegCure PRO + license key free

Posted by Master IK | 10:37 Categories:


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua apa RegCure Pro tu????

--RegCure PRO adalah sebuah perisian yang boleh melajukan semula komputer anda yang hank atau lembab.

pernahkah anda mengalami masalah tersebut iaitu laptop selalu bermasalah dan selalu hank???

jadi penyelesaiannya ialah gunakan perisian tersebut untuk menyelesaikan masalah laptop anda .Perisian tersebut juga mampu membetulkan semula "registry file" anda yang telah rosak.Untuk makluman anda laptop anda menjadi lembab adalah disebabkan oleh banyak faktor antaranya ialah banyak virus dan malware,temporary file yang tidak dipadam dan registry file anda telah rosak...

jadi gunakan perisian tersebut untuk melajukan semula laptop anda ....

PERHATIAN:

Untuk register pastikan anda tidak menggunakan internet.License key hanya boleh digunakan untuk sekali scan dan fix sahaja.Jika anda hendak fix sekali lagi anda perlu RENEW key dan anda perlu bayar untuk renew key tersebut.Jadi kesimpulannya jika anda hendak menggunakannya lagi UNINSTALL je program tu dan INSTALL semula.Selepas itu gunakan lagi license key tersebut.

cara intall:

1.Download software RegCure pro  DISINI
2.selesai download install program tersebut
3.Buka program tersebut dan ia akan scan terus pc anda tunggu sehingga selesai






4. setelah selesai scan akan keluar seperti dibawah jika ada error seperti tidak dapat connect kepada server tekan ok je. Klik fix all dan ia akan minta license key...



5. tuliskan license key ini   KLIK DISINI untuk download
6.selepas itu program tersebut telah didaftarkan ia akan terus fix masalah laptop anda..
7.laptop anda telah laju kembali.....


macamana ok x post nie...kalau ada masalah comment je...

kalau info ini berguna rajin-rajin lah lawat blog saya ye...

terima kasih kerana anda sudi melawat ke blog saya... semoga berjumpa lagi..  :)

Keyword:

Cara lajukan laptop

Laptop lembab

Cara lajukan laptop yang hank

Registry repair

How to fix registry problem

Cara padam temporary file

Download reg cure free


















Monday, 8 September 2014

Super VPN Services Lets start our freedom

Posted by Master IK | 21:45 Categories:




When planning to protect your online identity, you should look for a VPN provider that offers an ideal balance of price, features and online security. Everyone can benefit from using efficient VPN services – students, workers, Wi-Fi users and all those who want to download safely and free of charge. A VPN provider usually owns servers in various countries and can enable your secure communication via mail, chat and VoIP. All you have to do is easily set up a VPN connection and save yourself a lot of trouble. PPTP and SSL protocols guarantee data confidentiality and superior protection for all VPN users. You can save money, gain online anonymity and get total web freedom. Every client can easily unblock Facebook, explore the web freely and access any content. With so many sites locked, even the famous Wikipedia, using VPN services is a necessity nowadays. Basically, it ensures so many benefits that are hard to neglect. On the other hand, with so many online threats, VPN methods can also provide you with a safe way of browsing the Internet from your home computers or mobile devices. Your online presence is masked behind your provider so that your traffic cannot be monitored or restricted in any way.

nuffnang